Viking Mandala Brosch i Borre-stil - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
456-WTB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Viking Mandala i Borre-stil

Förebild för denna väggdekoration är gamla vikingabroscher i Borre-stil, speciellt efter ett fynd från Moesgård/Danmark. Borre-stilen härstammar från 800- och 900-talet. Den är den andra fasen av griparstilen, som utvecklades under vikingatiden i Skandinavien. Borre-stilen kännetecknas huvudsakligen av spegelsymmetriska motiv såsom cirklar, som ofta framställs i form av flätningsornament och knutar.

Denna typ av broscher har hittats i Skandinavien, som Sverige, Danmark och andra delar av Europa. Dessa broscher var ofta utsmyckade med djur- och knutmotiv i Borre-stil. Djurmönstren eller djurhuvudena är ofta stiliserade. Det antas att huvudena i nordisk mytologi associerades med styrka, makt och förfädersdyrkan. De kan också vara en symbolisk representation av liv och död.

Borre-stil broscher var en populär smyckesartikel under vikingatiden. De var ett tecken på rikedom och social status. Knutmönster är ofta att hitta i dessa nordiska mandalas. Knutmönster associerades ofta med skydd och lycka i nordisk mytologi. Ofta symboliserar de även kosmos.

Det nordiska symbolet passar perfekt i varje vardagsrum och är en fantastisk presentidé för fans av vikingar. Använd detta magiska väggmålning för att skilja dig från energier du inte önskar.

Design av Jonas Lau Markussen

Viking Mandala Brosch i Borre-stil - Wallsticker

380,00 kr