Tree of Life Wallsticker - Yggdrasil - Livets träd - Livets symbol

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
154-WTCB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Tree of Life Wallsticker - Yggdrasil - Livets träd - Livets symbol Väggdekoration

Livets träd är en symbol för liv, fertilitet, tillväxt, helande och odödlighet. Livets träd är en universell symbol som förekommer i många olika kulturer. Den associeras med kelterna, men också med vikingarna. I nordisk mytologi kallas Livets träd för Yggdrasil.

I båda fallen är det ett enormt träd som förbinder de olika världarna eller aspekterna av livet. Livets träd symboliserar universums enhet, förbindelsen mellan himmel och jord, mellan det här och nästa liv, mellan liv, död och återfödelse. Dess rötter sträcker sig djupt ner i jorden och dess krona tycks nudda himlen. Det förbinder således tre fundamentala plan: himmel, jord och underjord.

I nordisk mytologi är Yggdrasil en central symbol. Det är platsen där de nio världarna i den nordiska kosmos är förbundna med varandra. Yggdrasil är också en symbol för visdom och kunskap, för förbindelsen mellan människor och gudar och för naturens kraft. Det är ett enormt träd som förbinder de nio världarna i den nordiska kosmos. Vikingarna trodde att Livets träd var en symbol för liv, död och återfödelse.
I nordisk mytologi är Livets träd en plats för visdom och kunskap. Oden, vikingarnas högsta gud, hänger sig själv i nio dagar och nätter på trädet för att lära sig runorna.

I keltiska myter och ritualer ges varje del av trädet en särskild betydelse: träets rötter representerar förbindelsen till Moder Jord, medan den höga kronan står för anden. Båda är sammanflätade, vilket representeras av knutmönster/Keltiska knutar. Knutmönsternätet är ett typiskt motiv i keltisk konst och står för förbindelsen av alla saker och levande varelser. Grenarna symboliserar familjebanden.

Därför passar vår väggdekor särskilt bra i alla rum i ditt hem där familjen samlas i harmoni: kök, vardagsrum och matsal. Livets träd som spirituell väggdekoration passar även utmärkt för meditationsrum och yogastudios. Men även som presentidé för naturälskare som gärna vistas i skogen och älskar naturen. På grund av denna livsbekräftande symbolik väljs den mystiska väggdekoren ofta som gåva till nära och kära. Med denna spirituella och djupsinniga gåva uttrycker man sin önskan om en lycklig framtid och ett långt liv för mottagaren.

Trädet med sin mäktiga tillväxt ger oss kraft och motivation. När du ser på det vackra väggdekoret påminns du om att allt är sammankopplat.

Tree of Life Wallsticker - Yggdrasil - Livets träd - Livets symbol

500,00 kr