Vesica Piscis - Skapelse / Fruktbarhetssymbol - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
171-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Vesica Piscis Väggdekoration - Symbol för Skapande och Kreativitet

Vesica Piscis (lat. "fiskblåsa"), även kallad mandorla, är en geometrisk figur inom den heliga geometrin. Det är den första formen som Blomman av Livet utvecklas från och uppstår ur överlappningen av två lika stora cirklar, där den ena cirkelns mitt ligger på den andra cirkelns omkrets. Alla celluppdelningsprocesser börjar med en sådan överlappning, så symbolen är ett uttryck för gudomlig kreativitet. Enkelt uttryckt betyder Vesica Piscis-symbolen att från två blir tre. Ur snittet mellan ett och två uppstår något tredje, något nytt. Generellt sett hittar vi mandorlaformen i den mänskliga kroppen där den inre och yttre världen möts, till exempel vid ögat och munnen. Även vulvan har formen av denna överlappning (). Vulvan är porten genom vilken vi alla kommer in i världen. Därför anses fiskblåsan även vara en kvinnlig skapelsesymbol och ett tecken på gudomligt skapande.

Det magiska symbolet är ett motiv som har varit utbrett i århundraden, både inom kristen symbolik (framställning av Kristi aura) samt inom frimurareläran, spiritualitet och buddhism. Buddha avbildas ofta med en mandorla-aureol, vilket allmänt tolkas som hans övergång till en annan, högre verklighet. Även de mytiska platserna Avalon och Chalice Well förknippas med mandorla-tecknet.

Som spirituell väggdekoration passar Vesica Piscis-väggdekorationen för alla utrymmen där vi vill finna ro och ge oss hän åt den gudomliga kreativiteten, vare sig det är genom meditation, yoga, reiki eller bara genom avkoppling och frånkoppling från vardagen. Kvinnliga energier i form av Vesica Piscis kan främja kreativitet, inspiration och fruktsamhet. Den vackert enkla heminredningen passar också utmärkt som väggdekoration för naturläkare, helande praktiker, yogastudio och massagestudio.

Vesica Piscis - Skapelse / Fruktbarhetssymbol - Wallsticker

100,00 kr