Runrad - Algiz - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
451-WTCB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Algiz Runecircle Wallsticker

Runorna ses som vikingarnas och germanernas magiska tecken. Ursprungligen användes runorna framför allt som skrift, men de hade också en djupare symbolisk, magisk och rituell betydelse. Dessa gamla skrifttecken användes som ett symbolsystem där varje enskild bokstav hade en specifik betydelse. De användes inom poesi, på inskrifter (gravar, megaliter, vapen, artefakter, etc.), som orakel, magiska praktiker, rituella ändamål och spådomar.

Det runiska alfabetet varierar beroende på region och tidsepok, men det finns vissa gemensamma drag. Det äldsta kända runalfabetet kallas "Elder Futhark" och består av 24 tecken, precis som vår mystiska väggdeko. Senare utvecklades detta till olika varianter, såsom "Younger Futhark", som endast har 16 tecken.

Runalfabetet kallas Futhark och bildar i vårt väggdekorsdesign en cirkel. Cirklar ses som en skyddssymbol och står för avgränsning, enhet och barriär. Här representerar symbolen ett hjul. Precis som ett hjul snurrar våra liv runt, det går upp och ner, allt är i rörelse, ingenting är beständigt.

Inuti cirkeln syns fyra Algiz-runor. Den kallas också Elhaz eller Älg. Namnet Elhaz kommer från det fornhögtyska ordet "elhaz", som betyder "älg". Den står för jordning, förankring, introspektion och reflektion och fungerar framför allt som en magisk skyddsrune. De är placerade mittemot varandra. Det finns de som menar att symbolen är en dödsrune. Denna runa kallas dock också för livsrune, då de tre grenarna pekar uppåt. Omvänt (grenarna pekar nedåt) kallas den för fallrune (dödsrune) och sägs föra med sig motsatsen till fred. Men liksom i tarot betyder döden sällan faktisk död, utan snarare slutet eller avslutningen på en process. Så är det även med denna runa.

Rune Inguz, även kallad Ingwaz, associeras ofta med guden Freyr och symboliserar fruktbarhet, tillväxt och nystart.

Med kristendomens missionerande demoniserades runorna och försvann så småningom, liksom naturspiritualiteten och stor kunskap om helande växter och helandekunskap.

Dekorera ditt vardagsrum eller annat rum med denna väggmålning som också kan ses som ett skyddssigill. Använd de magiska runorna för skydd runt dig. Runringen är en utmärkt presentidé för män och för personer som är förtrollade av nordisk mytologi och Skandinavien.

Runrad - Algiz - Wallsticker

440,00 kr