Aegishjalmur Hjälmen av Vördnad - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
192-WTB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Aegishjalmur Hjälmen av Vördnad - Väggdekoration

Aegishjalmur Hjälmen av Vördnad - Klistermärke
Aegishjalmur, även kallad Oegishjalmr, Aegishjalmr eller Ægishjálmr, betyder Hjälmen av vördnad och skräck och är ett av de mäktigaste symbolerna i nordisk mytologi. Den nämns först i det isländska trolldomsboken Galdrabók från 1600-talet, tillhör de mest kända Galdrastafir-symbolerna och tros ha en magisk effekt.

Namnet Aegishjalmur är sammansatt av de två nordiska orden “Aegis” (sköld) och “Hjalmr” (hjälm). Under vikingatiden tros detta skräckinjagande hjälmsymbol ha burits som skydd, där bäraren först behövde pressa den mot sin panna för att symbolens kraft skulle kunna utvecklas.

I mitten finns en cirkel som samlar symbolens energi och sprider den utåt genom åtta armar. Dessa armar är tänkta att skydda bäraren åt alla håll, från det onda. På detta sätt gjorde Aegishjalmur sin bärare oövervinnelig och ingöt fruktan hos fienderna. Vikingafolket bar symbolen på insidan av sina stridshjälmar eller mellan ögonen för skydd i strid. Dessutom bar vikingarna den som en amulett för att skydda sig mot magiska attacker.

Numera bärs Aegishjalmur-symbolen ofta som tatuering eller smycke. Som väggdekoration kan den särskilt utöva sin kraft. Detta kraftfulla symbol tros avvärja onda andar, skydda mot skador i strid, ge mod och styrka. Den hjälper också till att se igenom illusioner och bedrägerier.

Den nordiska kompassen passar perfekt i alla vardagsrum och är en fantastisk presentidé för vikingafans. Använd detta magiska skyddstecken som väggdekoration och skilj dig från energier som du inte önskar.

Aegishjalmur Hjälmen av Vördnad - Wallsticker

250,00 kr