Pentakel - kraftfullt skyddssymbol - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar, plus frakt (SE)

Obs: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
105-2-WTA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Pentakel - Väggdekoration

När pentagrammet är omgivet av en cirkel kallas det också pentakel. Tecknet bär på gammal kunskap om helig geometri och den gyllene snittet, som finns överallt i naturen, till och med i vår DNA. Med spetsen uppåt är det INTE en djävulssymbol, utan genom sin harmoniserande effekt är det en mycket gammal skyddssymbol. De fem spetsarna symboliserar de fyra elementen luft (uppe till vänster), jord (nedre vänster), eld (nedre höger), vatten (uppe till höger). Den femte översta spetsen representerar eter/andar, som härskar över dessa krafter. Under medeltiden ansågs det vara ett skyddsmärke mot det onda, mardrömmar och demoner. Man bar pentagrammet som en amulett för skydd, ritade det på papper, strödde saltskyddsmärket på marken eller altaret, eller ristade det i husväggar eller dörrar. Även idag gör många naturälskande människor och häxor detta. Du kan också använda vår andliga väggdekoration som skydd och klistra den på dörrar, väggar, fönster, bärbara datorer, plattor eller papper.


En av de mest kända avbildningarna i konsten är människan i pentagrammet av Leonardo Da Vinci, kallad den vitruvianska människan. Ännu idag representerar hans skiss av en man med utsträckta armar och ben, omgiven av en cirkel och en kvadrat, symmetri, skönhet och kroppsmedvetenhet. Inte bara vår kropp är uppbyggd enligt den gyllene snittet, även många blomblad och foderblad visar pentagramformen. Pentagram är ett symbol för kärlek, fruktbarhet, uppvaknande, överflöd, harmoni och fred. Planeten Venus rör sig i form av ett pentagram. Venus är kärlekens och skönhetens gudinna. Symbolen finns överallt, i växter, djur, skal, träd, den mänskliga kroppen, blommor, kristaller, arkitektur (t.ex. Notre Dame), konst (t.ex. Mona Lisa), musik, etc. Just därför symboliserar pentagrammet förbindelse med allt som är och fullständig harmoni. Klistra den kraftfulla klistermärket i ditt vardagsrum, sovrum, meditationsrum eller vid altaret och känn den harmoniserande och skyddande effekten.


Femstjärnor har något magiskt och är fulla av "matematisk magi", eftersom den gyllene snittet, den gyllene spiralen, det gyllene rektangeln, talet phi och Fibonacci-talen kan härledas från dem. Pentagoner, eller femhörningar, kan dras runt dem. Ju tydligare den heliga geometrin är synlig, desto mer tilltalar den vår sinne för skönhet. Till och med Walt Disney gjorde 1957 en utbildningsfilm med Kalle Anka, där pentagram och den gyllene snittet förklaras. Den här lilla animerade filmen förklarar på ett roligt sätt var femstjärnan förekommer i naturen och hur människan visste hur man använde denna matematiska formel, till exempel för arkitektur.

Pentakel - kraftfullt skyddssymbol - Wallsticker

100,00 kr