Sephiroth - 10 gudomliga emanationer - Kabbala Livets Träd - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
162-2-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Kabbala Livsträdet - Sephiroth Väggdekor

Det kabbalistiska livsträdet, även skrivet som Sephirot, Sefirot eller Sefiroth, är kärnan i den mystiska Kabbalan. Sephiroth är plural av det hebreiska ordet "siffra". Livsträdet representeras av 10 Sephirot (cirklar) och 22 sammanbindande stigar, där Sephirot representeras med namn och siffror, och stigarna med bokstäver från det hebreiska alfabetet. Livsträdet anses innehålla nyckeln till skapelsen och väcka det gudomliga potentialen inom oss.

Sefirot är ett komplext system som det finns många uppfattningar och tolkningar av. För vissa kabbalister beskriver livsträdet de gudomliga skapelsens emanationer. För andra återspeglar livsträdet den gudomliga skapelsen, hela universum och de mikrokosmiska och makrokosmiska verkligheterna och för andra visar det tio tillvarosteg eller tio andliga krafter med olika egenskaper och uppgifter. De är hierarkiskt ordnade och alla är sammankopplade.

Kether (Krona)
Chochmah (Visdom, klokhet, skapelseplan)
Binah (Insikt, intelligens)
Chesed / Gedulah (Kärlek, barmhärtighet, nåd), Abraham
Din, Gewurah (Styrka, makt, rättvisa), Isak
Tiphareth (Förhärligande, skönhet), Jakob
Netzach (Evighet, beständighet, seger)
Hod (Glans, majestät, åska)
Jesod (Fundament, grundande, bas), Josef
Malchuth / Schechina (Herrschaft, regering), David
Da'at (den inre kunskapen, insikt, mottagning)
Det finns sju jordiska Sefirot och tre himmelska eller gudomliga. Dessa är separerade från varandra och förbinds över den 11:e cirkeln Da'at (osynlig).

Det judiska livsträdet är en av de viktigaste symbolerna inom esoteriken, även utanför den judiska kontexten. Till exempel associeras det med korten i Tarots stora arkanum. De 22 stigarna är nyckeln till Tarots 22 stora arkanum och de 10 arkanan representeras av de 10 heliga Sephiroth.

Även i Livets blomma, ett av de mest kända andliga tecknen över huvud taget, återfinns strukturen av Sephiroth-världsträdet. Så även detta symbol tillhör den heliga geometrin. Du hittar grafiken till detta bland produktbilderna. Även de sju chakrana kan hittas i Kabbala livsträdet. Inom hermetismen dyker livsträdet upp och är tänkt att hjälpa till att uppnå upplysning.

Många stjärnor och kändisar har numera upptäckt judendomen för sig själva och är nu kabbalister eller bär Kabbala-symboler som tatueringar. Till exempel Madonna, Elisabeth Taylor, Britney Spears, Ashton Kutcher eller Ariana Grande. I Arianas video till låten "Break Free" förekommer Kabbala livsträdet symbol. Judar är bland annat kända för utbildning och välstånd.

Den andliga väggdekalsdekoren passar för alla rum där vi strävar efter andlig upplysning. Den kan även fästas på möbler, laptops, fönster, dörrar och speglar. Kabbala väggdekoren påminner dig om skapelsens mångfald. Även du är oumbärlig i universum. Allt är sammankopplat, allt är ett! Använd din skaparkraft och använd den för att uppfylla dina livsuppgifter. Väggdekoren ger dig kraften för detta, även för att hjälpa andra människor med vilka du är förbunden.

Sephiroth - 10 gudomliga emanationer - Kabbala Livets Träd - Wallsticker

320,00 kr