Hexagram - Skyddssymbol & Förening - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
196-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Hexagram Väggklistermärke

Hexagrammet, som bildas av två likbenta trianglar, kallas även för Salomos sigill eller Davidsstjärnan. Om man förbinder topparna bildas en hexagon. Hexagonen återfinns ofta i naturen, som i snöflingor, bikupor, blommor eller hexagonalt vatten. Den erbjuder hög stabilitet och möjliggör utvidgning och förstoring genom dess många lika långa sidor. Det kraftfulla symbolet användes som ett skyddssymbol för att driva bort onda demoner och som en talisman mot brandfaror. Dess heliga geometri ligger också till grund för det hinduistiska meditationsmärket "Yantra", en symbol för den gudomliga kraften. Således dekorerades ofta borgar (medeltiden), kyrkor, bibelmanuskript eller judiska och kristna dokument med detta symbol.

Formen av hexagrammet består av två trianglar: det manliga triangeln med spetsen uppåt (elementen eld och luft) och det kvinnliga triangeln med spetsen nedåt (elementen vatten och jord). Salomos sigill är en känd symbol inom alkemin och symboliserar den till synes omöjliga föreningen av elementen eld och vatten. Det symboliserar även sammansmältningen av den synliga med den osynliga världen samt föreningen av "ovan" och "nedan". Det symboliserar ett av de hermetiska lagarna: Som ovan, så nedan / As above, so below. Makrokosmos motsvarar mikrokosmos och tvärtom.

Under Tredje riket missbrukades symbolen. Den användes för att separera, inte för att förena. Varje symbol kan även användas negativt, eftersom allt i universum har en skuggsida och underkastas polaritet (de hermetiska lagarna). På samma sätt användes även det uråldriga solhjulet negativt under denna tid.

Dekorera ditt hem med detta kraftfulla väggdekal, uppkallat efter Israels kung David. Tecknet kallas också för Davids sköld och används, liksom pentagrammet, som ett skyddstecken. Detta skyddssymbol ger omfattande skydd mot attacker av alla slag. Det sägs att Davidsstjärnan kan skapa ett osynligt skydd mot negativa energier runt personen. Placera därför detta väggdekor i ett rum där du spenderar mycket tid, som i vardagsrummet, arbetsrummet, kontoret eller sovrummet.

Hexagrammet påminner dig om att komma i harmoni med dig själv och förena tillsynes motsatser. Du kan till exempel sätta gränser mot vissa människor, men göra det med kärlek. Eller är du för mycket i svartvitt-tänkande? Hitta mitten och upptäck de nya möjligheter som gråtonerna öppnar upp för dig. Den spirituella väggdekon hjälper dig att återfå lugnet, hitta balansen och läkning genom att förena motsatser.

Hexagram - Skyddssymbol & Förening - Wallsticker

100,00 kr