Knutmönster från bronsåldern - Oändlighet - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
449-WTA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Knutmönster Symbol från bronsåldern - Wallsticker

Knutmönstret härstammar från ett mönster på det största svenska gravhögen från bronsåldern, Kungagraven vid Kivik i södra Sverige, Skåne. Redan runt 1400 f.Kr. tillverkade människor små amuletter i brons, guld eller silver som hade olika betydelser. Ofta bars de som skydd mot olycka eller sjukdom. Men även som en symbol för lycka eller som en symbol för oändlighet, hälsa, fruktbarhet, makt, visdom, samhörighet och kärlek, precis som denna magiska väggdekoration.

De fyra slingorna kan också stå för de fyra årstiderna, som inte har någon start- eller slutpunkt och är evigt förbundna med varandra. Så kan detta väggdekal också stå för evigheten (av naturen).

Knutmönster hittades på en mängd olika föremål under bronsåldern, inklusive kläder, smycken, vapen och verktyg. De hittades också på hällristningar och i keramik. Användningen av knutmönster var utbredd under bronsåldern och de hade en mängd olika betydelser. Symbolen för den oändliga knuten liknar Bowen-knuten eller även kallad slingkvadraten och står även den för oändlighet, evighet och samhörighet.

Använd det mystiska symbolen som dekoration för ditt vardagsrum eller din helande praktik eller som en present till någon du känner en djup samhörighet med.

Likaså kan väggklistermärket ses som ett skydd mot negativa influenser eller onda andar. De oändligt sammanflätade och sammanvävda linjerna låter inget komma in.

Fyrkantknuten nämns ofta i samband med kelterna eller vikingarna. Troligtvis inspirerades dessa av de gamla symbolerna från bronsåldern. Denna period började omkring 3300 f.Kr. och varade till ungefär 1200 f.Kr.

Knutmönster från bronsåldern - Oändlighet - Wallsticker

100,00 kr