Gayatri Mantra - Om Bhur Bhuva Swaha - Upplysning och självupptäckt - Wall Sticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
275-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Om Bhur Bhuva Swaha - Gayatri Mantra Wall Sticker

Gayatri Mantrat är en omfattande bön som stödjer självupptäckt och består av tre delar - lovprisning, meditation och bön. Det har omsorgsfullt överlämnats i Vedaskrifterna, mänsklighetens äldsta skrifter. Först lovprisas det gudomliga, sedan mediteras det över, och till sist appelleras till det gudomliga. Mantrat riktar sig till det transcendentala Gudomliga, till vilket beteckningen "savitâ" har givits. Bönen lugnar och renar oss i oroliga tider och hjälper så till att nå högre tillstånd av vara. Det betyder att allt i universum har skapats från detta. Om bhûr bhuvah svah översätts bokstavligen till: Den grova världen, den subtila världen, den kausala världen. Det betyder att hela livsupplevelsen och all existens utgör DET ena uppfyllande. Må vi alla genom ett fint och meditativt sinne uppleva genialiteten i ett upplyst medvetande.

Man betyder sinne och Tra instrument. Det innebär att mantran hjälper oss att transportera något med vårt sinne, respektive att rikta fokus på en specifik sak. För det mesta av dagen är våra tankar överallt. När vi lägger vår uppmärksamhet på ord och stavelser med hjälp av mantran, avbryts tankeflödet och en känsla av enhet och förbindelse med allt kan fylla oss.

Gayatri Mantrat är ett av de mest kända mantran inom hinduismen och används som en daglig bön:

Om Bhur (den grova världen) Bhuva (den subtila världen) Swaha (den kausala världen)
Tat (det sanna varandet) Savitur (det gudomliga ljuset) Varenyam (det som är värt att dyrka)
Bhargo (ljusglansen) Devasya (av det Gudomliga) Dhimahi (vi mediterar över)
Dhiyo (må det gudomliga ljuset) Yonah (vårt heliga sinne) Prachodayat (upplysa)

Den engelska översättningen lyder:

We meditate upon the radiant divine light
of that adorable sun of spiritual consciousness;
may it awaken our intuitional consciousness.

Mantrat vänder sig dock inte till en personlig gudom, utan till solen. Liksom solstrålar för ljus till mörkret, ska mantrat skingra mörkret inom oss och leda oss till andlig upplysning. Det heliga Gayatri Mantrat används gärna i yoga och vid meditation. Därför passar denna väggdekal med texten perfekt för naturläkarrum, yogastudios, meditationsrum, esoteriska rum eller wellnesscenter. Om du också vill lysa upp dina egna fyra väggar med positiv energi, då kan du klistra upp den i ditt vardagsrum, kök, kontor eller sovrum.

Gayatri Mantra - Om Bhur Bhuva Swaha - Upplysning och självupptäckt - Wall Sticker

440,00 kr