Bagua - De åtta trigrammen - Feng Shui Symbol - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
377-WTA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Bagua Feng Shui Kompass Väggdekoration

Bagua, även kallad Pakua, är ett hjälpmedel inom Feng Shui för att utforma och bedöma utrymmen. Det är ett rutnät och används som en Feng Shui-kompass. I Feng Shui gäller: Från utsidan till insidan! Mikrokosmos ska spegla sig i makrokosmos. Så som energin i dina bostadsrum är, så kommer också energin att visa sig utåt. Är ett rum oordnat, fyllt med saker du ändå inte använder, kan det betyda att livsområdet som motsvarar rummet är blockerat.

Feng Shui är dock inte begränsat till boende, det är mer ett trossystem, ett mycket gammalt energisystem (cirka 4000 år) som sysslar med att leva ett harmoniskt liv i samklang med universum. Det finns även inom kampkonst.

Bagua utvecklades baserat på I Ching, den kinesiska förändringarnas bok och troligtvis Kinas äldsta bok. Genom en sköldpaddas pansar ska kejsare Fu-Hsi ha blivit inspirerad till de åtta trigrammen. Han såg i mönstret samspel av alla krafter i universum. Varje trigram är en kombination av tre hela eller delade linjer och representerar specifika egenskaper och naturtillstånd. Hela linjer står för det manliga Yang-principen och delade för det kvinnliga Yin-principen:

Chien, himmel, stark, ljus, det Skapande.

Kun, jord, givande, närmande, det Mottagande.

Li, eld, lysande, medveten, det Fästande.

Kan, vatten, farligt, svårt, det Avgrundsdjupa.

Ken, berg, vila, det Stillastående.

Tui, sjö, glad, det Glada.

Sun, vind, trä, trängande, gradvis, det Mjuka.

Chen, åska, rörande, aktivt, det Upphetsande.

Tecknen representerar övergångstillstånd. Kombinerar man trigrammen erhålls 8 x 8, alltså 64 möjligheter, vilka representerar livets ständiga förändring.

Det finns framställningar av "tidigare himlen" och "senare himlen". I den tidigare himlen, troligen utvecklad av kejsare Fu Hsi, kallas även förvärldslig ordning, ställs trigrammen i sina polariteter mot varandra. Den senare himlen, även kallad inomvärldslig ordning, utvecklades av kung Wen. Den ska visa förändringens dynamik, eftersom trigrammen är ordnade enligt deras förekomst i årets cykel. De tilldelas också himmelsriktningarna.

I mitten av det asiatiska symbolen visas Yin och Yang-symbolen. Den är ett uttryck för motsatta former i vår värld: ljus-mörker, manligt-kvinnligt, gott-ont, dag-natt. Inget kan existera utan det andra. Det yttersta målet med Feng Shui är att uppnå balansen mellan Yin och Yang.

Bagua visar formen av en åttkant, och kan därför användas som väggdekal för harmoni och för skydd. Hos Feng Shui-konsulter kan den bli en blickfång i kontoret och utstråla uråldrig kunskap och visdom. Med den andliga dekalen kan kunder förklaras Feng Shui-principen och förändringar i bostaden.

Feng Shui Mått
Feng Shui gäller inte bara för utrymmen, utan även för siffror, respektive specifika storlekar. Vid sidan av storlekarna har vi skrivit den specifika Feng Shui-betydelsen! Så du kan vara säker på att till och med valet av storlek ytterligare förstärker den positiva effekten av livets blomma!

Bagua - De åtta trigrammen - Feng Shui Symbol - Wallsticker

100,00 kr