Everything is energy - Citat med atom symbol - Wall Sticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
246-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

"Everything is energy" - Citat med Atomsymbol

Allt är energi. Allt är ett, allt är sammankopplat. Separation existerar endast i vår egen fantasi. Under ett mycket stort förstoringsglas kan man i allt i universum (växter, möbler, människor, etc.) finna atomen som ett av de minsta partiklarna. Allt består av atomer.

Atomsymbolen visar uppbyggnaden av en atom. Runt atomkärnan kretsar elektroner, och atomkärnan består av protoner, neutroner och kvarkar. Ingenting är solidt, och allt i universum består av denna energi, inklusive oss själva. Rummet är bara en konstruktion som ger oss illusionen att det finns separata objekt. Albert Einstein kallade effekten, där ett partikel exakt vet vad som händer med ett annat partikel det en gång varit förenat med, för "spöklik fjärrverkan". Det innebär att allt var sammankopplat när Big Bang skedde, från vilket vårt universum (allt) uppstod, till att allt fortfarande är sammankopplat. Tid och rum är relativt. Denna effekt har även observerats hos människor som plötsligt känner en fara hos en älskad person och rusar till för att förhindra det.

Albert Einsteins formel E=mc² är kanske den mest kända formeln inom fysiken och ligger till grund för kärnkraft. Med denna formel från hans berömda relativitetsteori kan man beräkna hur mycket energi som finns i en massa. Detta bevisade att massa i princip är kondenserad energi. Det beräknas också med "c", ljusets hastighet.

Vad är materia? Vågor eller partiklar?

Einstein visade också att ljus måste bestå av fotoner, och använde sig av Max Plancks teori om kvant. Med dubbelspaltexperimentet, där fotoner skjuts mot en dubbelspalt, har man vetenskapligt bevisat att materia reagerar på medvetenhet. Utan observation betedde sig ett kvantum som en våg, men vid observation som en partikel. Detta experiment anses vara ett av de viktigaste inom kvantfysiken.

Vad vi riktar vår uppmärksamhet och energi mot, går denna energi även dit och förstärks. Därför drar negativt tänkande människor till sig mer negativitet, likaså sker det motsatta med positivt tänkande. Detta fenomen kallas också för "lagen om attraktion" och har beskrivits i många kända böcker, såsom The Secret, Bestellungen beim Universum, Tänk rätt och bli rik, eller Hjärtmagneten.

"Om du vill upptäcka universums hemligheter, tänk i termer av energi, frekvens och vibration." - Nikola Tesla.

Citat-väggdekalen "everything is energy" påminner oss om att vi alla är sammankopplade och bör vara medvetna om våra tankar och känslor. Klistra denna väggdekor med citatet i ditt klassrum, arbetsrum, vardagsrum eller sovrum och känn kraften och samhörigheten som utstrålar från detta motiv. För fans av fysik och matematik stöder det forskningslusten, kreativiteten och modet. Det kloka citatet passar naturligtvis också i alla miljöer där forskning och vetenskap bedrivs, som universitet, skolor, forskningsinstitut, forskningscentrum, vetenskapscentrum, laboratorier, IT-företag, museer, observatorier och planetarier.

Everything is energy - Citat med atom symbol - Wall Sticker

420,00 kr