Ankh - Symbol för livet, visdom, odödlighet - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
172-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Ankh ☥ Väggdekal

Det egyptiska symbolen Ankh kallas också för Anch-kors, transkription Ankh, egyptiskt kors, skaftkors, återfödelsens kors, livets nyckel, livsloopen, Nilens nyckel, koptiskt kors, latinskt Crux ansata, eller OT. Ankh-staven var trollstaven hos många egyptiska kungar och tillskrevs starka magiska krafter.

Det egyptiska skaftkorset anses vara urmodern till alla kors och tilldelas många betydelser. Hos de gamla egyptierna betraktades det som livets symbol och representerar livskraft, det fysiska livet, visdom och fortsatt existens i efterlivet eller för odödlighet/evigt liv. Det står också för den mäktiga falkguden Horus, den egyptiska guden för ljus och liv. Således betraktas hieroglyfen också som en symbol för liv och visdom. Ofta används Ankh-symbolen även som en symbol för välsignelse och skydd. Klistra den självhäftande Ankh-dekalen, till exempel på din dörr, som skydd mot oinbjudna gäster.

Det magiska tecknet representerar också kvinnlighet eller kvinnlighetens kraft. Slingan står för livmodern, de två linjerna till vänster och höger om den för äggstockarna och den vertikala linjen för födelsekanalen. Symbolen liknar Venus-symbolen och är i det gamla Egypten ett tecken på gudinnan Isis (gud Osiris hustru), gudinnan för födelse, återfödelse och magi. Den symboliserar det evigt kvinnliga, det kvinnliga elementet i skapelsen. Ankh sägs också representera föreningen mellan kvinnlighet och manlighet, kopplingen mellan manlig och kvinnlig energi, liknande Yin Yang-symbolen. Övervinningen av dualiteten och återgången till enhet.

Enligt gammal tro ska det mystiska symbolen ge hälsa och välstånd, därför används den ofta som ett amulett och talisman. Den tillskrivs bland annat följande egenskaper: harmoniserande, helande, beskyddande, klargörande, energigivande, stärkande, magisk. Använd den spirituella väggdekorationen på laptop, fönster, spegel, vägg eller möbler för att dra nytta av dessa helande egenskaper. Egyptiska symboler används gärna av människor som utövar spirituella praktiker såsom yoga, vit magi, manifestering, visualisering eller meditation. Likaså är Ankh en symbol för den afroamerikanska rörelsen Black Pride.

Ankh - Symbol för livet, visdom, odödlighet - Wallsticker

130,00 kr