Hamsa - Handen av Fatima Skydds- och Lycksymbol - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
123-WT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Hamsa - Fatimas hand Väggdekoration

Hamsa-handen är en symbol som uppskattas av människor över hela världen. Den står för skydd, lycka och hopp. Hamsa, även känd som Khamsa, Chamsa eller Fatimas hand, spelar en särskild roll i många kulturer, inklusive islam och hinduism, och fungerar som en symbol för skydd, generositet, medkänsla och förlåtelse. Handen är ett kulturellt tecken i den islamiska folktron i Nordafrika och Mellanöstern. Hamsa tros skydda mot det onda ögat och mot jinn. I Israel och i den judiska kulturen är den känd som Miriams hand, dock utan islamisk bakgrund. En liknande hand utövar i kristendomen Jungfru Marias välsignande hand.

Den dekorerade handen med spiraler symboliserar en välsignande hand och främjar vår kraft samt vår hälsa och vårt lycka. Fatimas hand framställs som en öppen hand med fem fingrar samt konstfulla spiraler, vilket är vad "Hamsa" syftar på. När handen pekar nedåt, öppnar den upp för all universums godhet. Peckar den däremot uppåt, är det en universell symbol mot det onda. Symbolen skyddar oss från våra egna tankar av avund och osäkerhet. När en gudom visar den öppna handen har det en välsignande symbolisk kraft, vilket handavtryck i stenåldersgrottor bevisar.

Hamsa-handen är en kraftfull symbol som kan förmedla skydd, lycka och fred. Den är ett populärt val för yoga-utövare som söker ett sätt att skydda sig under sin praktik och känna sig välsignade. Hamsa-symbolen ska ge kraft, styrka och energi samt bidra med livsglädje. Därför passar den som spirituell väggdekoration i yogastudios, meditationsrum, vardagsrum, arbetsrum, barnrum eller sovrum.

Hamsa - Handen av Fatima Skydds- och Lycksymbol - Wallsticker

250,00 kr