Freds symbol - Livsrune - Wallsticker

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar plus frakt (SE)

OBS: Väggdekal kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
121-WTA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lager

Freds symbol - Peace Sign - Livsrune - Wallsticker

Fredstecknet är en universell symbol som representerar önskan om fred och förståelse mellan folk. Det skapades under 50-talet som en protestsymbol av motståndare till kärnvapen för den brittiska kampanjen för kärnvapennedrustning. Det designades av den brittiska konstnären och designern Gerald Holtom som en symbol för CND (Campaign for Nuclear Disarmament). Under protestmarscher av fredaktivister var fredssymbolen allom närvarande och spreds över hela världen.

Fredstecknet blev också känt genom medborgarrättsrörelsen, när det spreds av medarbetare till Martin Luther King. Senare användes det även som en symbol för motstånd mot Vietnamkriget.

Det förblev mycket känt som en symbol för hippier eller Flower Power, även genom Woodstock och 68-rörelsen. Idag passar det återigen som en symbol mot kärnkraft, eller för människor som engagerar sig för yoga, ekologiskt, miljö, spiritualitet, aktivism, medvetenhet, harmoni, alternativa livsstilar, veganism och ett fredligt samexistens.

Det finns de som säger att symbolen innehåller dödsrunan, också kallad Rune Elhaz, Algiz eller Elch. Denna runa kallas även för livsrunan, då de tre grenarna pekar uppåt. Omvänt (grenar nedåt) kallas den för fallrunan (dödsrunan) och sägs påstås bringa motsatsen till fred. Men som även i Tarot betyder döden i de flesta fall inte faktisk död, utan slutet eller avslutet på en process. Så även denna runa. Den står för jordning, förankring, introspektion och reflektion och fungerar som en magisk skyddsruna. Där det finns sol, finns det också skugga. Vi lever i polaritet, men i verkligheten gör inte universum skillnad på gott och ont, det gör bara vårt tänkande. Allt är ett. Det beror på dig vad du tolkar in i symbolerna. Precis som i livet beror det på hur du reagerar på situationer. Väljer du fred eller strid? Väggdekoren påminner dig om att vara medveten om dina känslor och tankar, att inte agera utifrån sårade känslor, utan med omtanke.

You might also like!

Freds symbol - Livsrune - Wallsticker

100,00 kr