Asklepiosstav som insynsskydd - Fönsterfilm

Lägg till i önskelista

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar, plus frakt (SE)

Obs: Fönsterfilm kommer att göras kärleksfullt åt dig för hand efter mottagandet av betalningen och kan ej returneras.

SKU
278-2-MG
I lager

Asklepiosstav som insynsskydd - Fönsterfilm

Enligt grekisk och romersk mytologi är Asklepios guden för läkekonst. I hans helgedomar ska vigda ormar ha levt. Äskulapstaven visar en orm som slingrar sig runt en stav. Asklepios ska alltid ha haft med sig en Äskulaporm på sina vandringar till sjuka människor. Denna orm slingrade sig runt hans vandringsstav. Staven står för förbindelsen mellan himmel och jord och tros ha haft magiska krafter. Ormar har i olika kulturer olika betydelser. De tillskrivs negativa egenskaper som frestelse och list, men också skarpsinne, klarsyn och visdom. Eftersom ormar ständigt ömsar skinn och verkar förnya sig, tillskrevs de också magiska, helande och odödliga krafter. Sedan antiken är därför ormsstaven en symbol för läkare och healers. Vid ingångar till medicinska hus eller behandlingsrum har den ofta funnits och finns fortfarande ofta.

Äskulaps dotter är Hygieia, hälsans gudinna. Hennes namn betyder hälsa och ordet hygien ("tjänande hälsan") härstammar från hennes namn. Hon avbildas oftast med en orm som dricker ur en skål eller med ett överflödshorn fyllt med frukter. Överflödshornet är en symbol för hälsa genom god livsstil och sund kost. Ormsymbolen för Hygieia visar också en orm, men en som slingrar sig runt ett kärl/skål/skål. I detta kärl ska det finnas vatten. På 1950-talet blev symbolen en känd symbol för farmaceuter, så skålen ska också representera en vågskål eller mottagningskärl för helande gift. Hygieia anses också vara skyddshelgon för apotekare och apotekspersonal. I början av Hippokrates ed nämns hon, liksom hennes far: "Jag svär vid Apollon läkaren, och Asklepios, Hygieia, Panakeia, samt alla gudar och gudinnor som vittnen..."

En likhet har Äskulapstaven med Heroldstaven, också kallad Hermesstav eller Caduceus. Denna härleds till den grekiska guden Hermes och till den romerska guden Merkurius. Även den kopparorm som Mose hade ser liknande ut staven.

Fönsterfilmen passar för allmänläkare, tandläkare, apotek, naturläkare, healingpraktiker, veterinärer, holistiska eller integrativa läkarpraktiker, sjukhus, fyto-terapeuter, hälso-coacher, healers, etc. Tecknet passar även för homeopater, eftersom statyer av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755 – 1843), som homeopatin härleds från, visar Äskulapstaven. Ibland svävar ett hexagram över ormens huvud.

Information om motivet:

Vår självhäftande fönsterfilm är konturskuren. Det betyder att vi skär ut motivet från filmen. På den plats där motivet är negativt utskuret är glasytan synlig.
Du beställer en rektangel där en halv livets blomma är placerad i mitten. Motivet har ett avstånd till kanten på ca 2,5 cm.

Beroende på hur stor ditt fönster är kan du antingen klippa av filmen före eller efter montering för att den ska passa i ditt fönster. När blomman är färdigmonterad, kör försiktigt med en vass kniv, som en mattkniv / mattkniv, längs kanten och ta bort en överflödig film. En monteringsinstruktion bifogas din leverans!

Om du har speciella önskemål, som till exempel ett större avstånd från motivet till filmens kant, eller en bredare / högre film, kan du meddela oss detta via textfältet. Vi återkommer då till dig!

Information om filmen:

Denna matta special-PVC-folie i silvergrått och guld skapar en vacker frost- eller iseffekt på glasytor. Klisterfilmen har en reducerad ytgångsglans och passar särskilt väl för dekoration av glas, glasdörrar, fönster, skyltfönster och speglar. Den är självhäftande, ljusgenomsläpplig, UV-resistent och tvättbar. Fönsterfilmen kan användas som glasdekoration och/eller som insynsskydd samtidigt som den låter ljus passera.

Beroende på motiv kan antingen en våtapplicering eller en torrmontering utföras. För större sammanhängande ytor rekommenderas våtapplicering, som bäst bör göras vid temperaturer över 18° C.

Information om färg:

Färgåtergivningen av produktbilderna är avsedd för en icke-bindande orientering. Guld och silver är egentligen inte färger, vi uppfattar dem endast som färgnyanser genom ljusinsläpp. Därför är det svårt att återge färgerna sanningsenligt digitalt. Eftersom folien är lätt genomskinlig och beroende på ljusinsläpp ser guld- och silvertonerna annorlunda ut. Vi rekommenderar därför att före köp testa färgtonerna med våra testremsor för att se de verkliga färgerna.Asklepiosstav som insynsskydd - Fönsterfilm

320,00 kr